Promovarea pe Instagram pentru companii

Promovarea pe Instagram – o oportunitate pentru afacerile din România

By | Noutati Marketing Online | No Comments

Tinerii aleg să petreacă tot mai mult timp pe Instagram în defavoarea Facebook pentru a scăpa de părinți, de gălăgia știrilor și senzaționalului. Sunt peste 3.600.00 de utilizatori din România care sunt activi în fiecare lună pe Instagram, iar de aceea tot mai multe companii sunt atrase să se promoveze pe această rețea socială.

Urmărește intervenția avută în cadrul știrilor de la PRO TV privind acest subiect.

Ușurința de comunicare doar prin foto și video atrage milioane de utilizatori noi la nivel mondial pe Instagram.

Promovare pe instagramCompaniile profită de acest trend și încep să se promoveze mai puternic pe această rețea socială, încercând să-și construiască comunități de fani care să le urmeze și să le consume produsele și serviciile. Cu toate acestea, postările organice de pe Instagram nu permit linkuri care se pot accesa, iar crearea de conținut foto și video atractiv și creativ pentru fanii de pe aceată rețea socială necesită mult timp de pregătire fără a aduce rezultate imediate. Cele mai atractive tactici de promovare pe Instagram rămân cele de publicitate care pot aduce rezultate în vânzări.

Acestea sunt instrumentele de publicitate pe Instagram pe care companiile le au la dispoziție:

 • Reclame video, carusel sau cu o singură imagine;
 • Reclame de tip Story-uri sponsorizate;
 • Reclame de tip Collections;
 • Campanii cu influențatori;

Dacă ai o companie care vinde produse adresate consumatorilor finali și care sunt atractive vizual (din domenii precum fashion, makeup, foto etc.), este timpul să încerci și promovarea pe Instagram.

credit foto

Cifre ecommerce 2018 Romania

Cifre de ecommerce în 2018 despre piața din România

By | Noutati Marketing Online | No Comments

Comerțul online din România are cea mai puternică creștere din Europa cu peste 40% în 2017 față de 2016 și cu 30% în 2018 față de 2017, conform datelor publicate de către ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online).

Ce alte cifre importante de ecommerce trebuie menționate?

 • 8,28 milioane de români au făcut cel puțin o dată cumpărături online;
 • Numărul magazinelor online active în România s-a dublat de la 7.000 în 2017, la 14.000 în 2018;
 • Comerțul online în România va ajunge la 3,6 miliarde de euro în 2018, având o creștere de 30% față de 2017.

În acest moment, conform Institutului Național de Statistică, sunt 12,6 milioane de români cu vârstă cuprinsă între 16 și 65 de ani și 11 milioane de utilizatori de internet. De reținut și faptul că OLX.ro a avut 9.120.322 de vizitatori unici în luna septembrie 2018. Toate acestea ne dovedesc clar că românii vor să vândă și să cumpere online. 🛒

Numărul magazinelor online s-a dublat în 2018 față de 2017cifre de ecommerce - nr. de magazine online

Datorită contextului economic numărul magazinelor online din România a crescut de la 7.000 la 14.000. Câțiva factori care au influențat această creștere:

 • Accesarea de fonduri europene de către afacerile noi;
 • Deschiderea de noi marketplace-uri și dezvoltarea puternică a celor existente;
 • Realizarea de mai multe evenimente de afaceri și comerț online care promovează oportunitatea deschiderii de magazine online;
 • Creșterea numărului de furnizori de platforme de comerț online la cheie sau SaaS-rui (Software as a Service);
 • Apariția de servicii de e-fullfilment precum Frisbo care gestionează în locul magazinelor online preluarea comenzilor, depozitarea, împachetarea și expedierea acestora;
 • Diversificarea opțiunilor de livrare a produselor;
 • Scăderea costurilor cu lansarea unei afaceri de ecommerce;
 • Diversificarea surselor de finanțare și pentru afaceri la început, precum împrumuturile bancare oferite de BT Mic.

În continuare vom vedea o creștere exponențială a numărului de magazine online, cât și migrarea acestora către piețe internaționale. Conform unor studii de caz oferite de către DHL România, cei care au ales să facă ecommerce internațioal, au câștigat aproape dublu per comandă, iar rata de retur le-a fost cu 40% mai mică.

Principalele beneficii percepute de către clienții care preferă comerțul online

Dacă te gândești să-ți dezvolți un magazin online, este bine să ții cont de următorii factori importanți pentru care clienții aleg să-și facă cumpărăturile online:

 • varietatea mare de mărci și produse disponibile;
 • raportul mai bun calitate-preț;
 • produsele sunt comparabile în mod transparent;
 • acces rapid la cele mai noi produse sau ultimele apariții pe piață;
 • acces la recenziile altor cumpărători;
 • posibilitatea mai multor variante de livrare;
 • posibilitatea de retur gratuit și varietatea metodelor de plată (card, rate online, ramburs, online banking).

Așadar, orice deținător de magazine online ar ajuta să ofere cât mai multe opțiuni de produse, la un preț competitiv, să folosească o descriere a produselor cât mai cuprinzătoare și să nu îngreuneze procesele de plată, livrare și retur.

Care sunt pașii următori?

La fel cum înainte să conduci o mașină îți iei un permis de conducere, îți recomandăm să participi la evenimentele Online Mastery și la celelalte conferințe de afaceri și comerț online pentru a învăța cum să conduci o afacere prezentă online. Alege din lista de mai jos evenimentele care îți sunt accesibile și înscrie-te acum.

Dacă vrei să înveți cum să faci Marketing Online de la A la Z ca un profesionist, înscrie-te în platforma de curs Online Mastery.

Nu mai amâna decizia de a învăța cum să câștigi mai mulți bani din online. Oportunitățile există doar pentru cei care profită de ele. Sper să ne vedem cât mai curând la oricare dintre evenimentele de mai sus!

Nir Eyal GPeC SUMMIT Bucharest Romania

5 experți în marketing recunoscuți global vin la GPeC SUMMIT 2018

By | Evenimente si cursuri | One Comment

Organizatorii GPeC SUMMIT ne-au obișnuit în ultimii ani să aducă în România cei mai recunoscuți experți la nivel mondial pentru a vorbi despre strategie de Marketing, comerț online, PPC, Content Marketing sau Analytics.

Participă în 12-13 noiembrie la conferința de comerț online care are cel mai puternic headline de profesioniști. Folosește codul ONLINEMASTERYGPeC_15 și primești 15 euro discount la înscriere.

Vezi cine sunt cei 5 experți recunoscuți global care vin în România.

Nir Eyal, autorul bestseller-ului „Hooked: How to Build Habit-Forming Products

Nir Eyal GPeC SUMMIT E-CommerceSupranumit drept „The Prophet of Habit-Forming Technology” de către prestigioasa publicație M.I.T. Technology Review, Nir Eyal scrie, oferă consultanță și predă despre intersecția dintre psihologie, tehnologie și business.

Fondatorul The Next Web, Boris Veldhuijzen Van Zanten, spune despre cartea „Hooked: How to Build Habit-Forming Products” că este cea despre care toată lumea din Silicon Valey vorbește, iar Eric Ries – autorul The Lean Startup – o consideră un must-read pentru toți cei interesați să crească engagement-ul clienților. Citește în continuare

Ce aduce nou TeCOMM 2018 Cluj-Napoca și 3 motive de ce să participi

By | Evenimente si cursuri | One Comment

După cum probabil știi, TeCOMM este evenimentul dedicat exclusiv industriei și comunității eCommerce din România, care în ultimii 8 ani a reunit peste 2.500 de participanţi și a inclus peste 350 de prezentări, workshop-uri şi dezbateri susținute de peste 300 de speakeri naţionali şi internaţionali. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 9-10 noiembrie la BT Arena din Cluj-Napoca și aduce un nou format despre care poți citi detalii mai jos. Citește în continuare

gomag virtual summit 2018

Participă la webinarul despre Social Media în cadrul Gomag Virtual Summit

By | Evenimente si cursuri | No Comments

Află cum să planifici comunicarea pe Social Media din webinarul pe care îl susțin în cadrul celei de a doua ediție Gomag Virtual Summit, cel mai mare eveniment 100% online dedicat antreprenorilor și specialiștilor din eCommerce.

În perioada 25-26-27 septembrie peste 35 de speakeri vor susține prezentări online pe care le poți urmări de oriunde, în mod gratuit. Acestea sunt 3 motive pentru care merită să participi la Gomag Virtual Summit: conținut, speakeri, dezvoltare profesională.

1. Conținut valoros despre Social Media și eCommerce

Anul acesta, voi fi prezent din nou la Gomag Virtual Summit alături de alți peste 35 de oameni mega conectați la tot ceea ce înseamnă piața de eCommerce și marketing digital în România.

Acestea sunt câteva dintre tremele evenimentului: SEO, Google Ads, Facebook Ads, performance media, growth hacking, influencer marketing, content marketing și chatboti. Citește în continuare