penalizeaza paginile de facebook

Postarile paginii tale de Facebook vor fi vazute de mai putini fani. O noua modificare a newsfeedului.

By | Noutati Marketing Online | One Comment
Surpriza! Facebook anunta o noua schimbare a algoritmului de newsfeed prin care paginile de business vor vedea o descrestere in reachul postarilor, respectiv acestea vor fi vazute si de mai putini fani. Cum era de asteptat, Mark Zuckerberg a argumentat ca fac acest lucru pentru binele conturilor personale, insa din pacate este in defavoarea paginilor de business.
 
Citez „The first changes you’ll see will be in News Feed, where you can expect to see more from your friends, family and groups.
 
As we roll this out, you’ll see less public content like posts from businesses, brands, and media. And the public content you see more will be held to the same standard — it should encourage meaningful interactions between people.
 
De retinut este ca daca vrei ca postarile paginii tale de business sa fie vazute de catre fani, trebuie sa generezi mai multe interactiuni cu acestia. Pe de alta parte, in acest articol Facebook a anuntat ca va penaliza paginile care „cersesc” interactiuni (comentarii, like-uri, reactii etc), deci concursurile de comentarii, tagg-uri, like & share, vor duce la penalizarea paginilor, de-aceaa nu iti mai recomand sa le mai folosesti.
Daca totusi vrei sa generezi interactiuni cu postarile paginii tale de business trebuie sa lucrezi mai mult sa gasesti acel continut care chiar genereaza reactii fara sa le „cersesti” sau sa investesti in reclame de engagement (boost post-uri). Uite cateva exemple de postari care ar putea sa te ajute sa generezi reactii:
  • stiri importante despre companie si echipa;
  • postari despre activitati cu echipa;
  • opinii puternice;
  • dezbateri pe subiecte importante in acest moment;
  • joculete;
  • continut emotionant;
  • continut amuzant;
  • continut care genereaza curiozitate.

In final, vreau sa-ti mai spun ca Facebook a mai anuntat recent ca penalizeaza site-urile care se incarca greu de pe mobil. Daca postezi linkuri pe pagina ta de business, asigura-te ca site-urile sunt optimizate pentru mobil si se incarca repede (ideal sub 3 secunde).

Mult succes!

P.S. aici este postarea originala de la care a pornit acest articol:

noutati de marketing online

Cele mai importante noutati de marketing online din 2017 care iti influenteaza afacerea acum

By | Noutati Marketing Online | No Comments

Bruce Lee Quote

Pentru a avea succes in marketing online este important sa urmam sfatul lui Bruce Lee: sa fim adaptabili ca apa. Indiferent cum se schimba comportamentul consumatorilor sau al platformelor online, noi trebuie sa ne adaptam tacticile si strategiile pentru a ramane relevanti in piata.

In continuare, vom prezenta principalele noutati din 2017 din marketing online pentru a te ajuta sa planifici actiunile de comunicare ale companiei pe care o reprezinti astfel incat sa fiti relevanti si in trend. Read More

Motivatie Marketing Online

5 lucruri care te pot motiva sa faci marketing online

By | Recomandari de Marketing Online | 2 Comments

Daca vrei sa faci marketing online sau deja lucrezi in domeniu, iata 5 lucruri care te pot motiva sa investesti mai mult din timpul tau pentru a deveni un maestru.

1. Prin marketing online simti ca aduci o contributie in societate

Fie ca faci o campanie pentru strangerea de donatii pentru construirea unui centru de ajutor pentru parintii care au copii bolnavi de cancer sau faci o campanie de promovare a unui magazin de electronice sau electrocasnice, prin marketing online rezolvi probleme reale. Read More

antrenezi in marketing

Cum sa te antrenezi eficient in Marketing Online

By | Recomandari de Marketing Online | One Comment

Maiestria in marketing online este adusa de teorie, practica si antrenament

Daca doresti sa ai rezultatele cele mai bune in marketing online este important sa-ti faci un obicei din a aplica tot ce inveti in Online Mastery sau in alte cursuri si articole. Nu este suficient sa cunosti teoria. Defapt, atunci cand observi ca ceva nu merge bine in campaniile tale (dar nu stii exact ce anume), teoria spune ca trebuie sa testezi mai multe variabile pentru a imbunatatii rezultatele. Nu exista o formula secreta universala, ci pe baza cunostintelor si a practicii trebuie sa descoperi acea reteta care functioneaza pentru tine. Odata ce ai gasit-o, daca vrei sa-ti maresti viteza de implementare si sa ai rezultate tot mai bune, este important sa te antrenezi la fiecare capitol din Marketing Online.

Cum sa te antrenezi eficient in Marketing Online

Conform studiilor stiintifice, cu cat ne antrenam mai mult cu atat informatia circula mai repede in corpul nostru si rezulta ca astfel actionam mai repede si mai corect asupra ceea ce ne propunem.

Read More

formula bugetului de marketing

Care este formula bugetului de marketing si publicitate pentru un magazin online

By | Strategie și planificare | No Comments

Vreau sa stii din start ca nu exista o formula magica pentru stabilirea bugetului de marketing si publicitate pentru toate magazinele online.

Fiecare antreprenor sau marketer trebuie sa-si faca singur calculele (si formulele proprii) pentru a stabili care este investitia potrivita pentru afacerea lui, in functie de strategiile si obiectivele de business.

Sunt curios: cand ai fost ultima oara la medic si l-ai intrebat cat trebuie sa platesti pe medicamente, dar fara sa-ti faci analize inainte si fara sa stabilesti care iti este boala si cat de grava este? Exista o formula pentru stabilirea bugetului de medicamente in acest caz?

Pentru a demonstra faptul ca nu poti avea o formula universala de calculare a bugetului de marketing pentru un magazin online, am sa-ti dau exemplu o strategie de marketing care, in functie de contextul de aplicare, va presupune variante diferite de calcul de buget. Read More