Top grupuri romanesti de pe Facebook de Marketing & Promovare Online

Grupuri de Facebook

O lectie importanta pe care am invatat-o la Trilulilu a fost ca nici un utilizator nu poate produce cat o comunitate. Atunci cand un subiect devenea viral, apareau instant nenumarate materiale pe acel subiect de la utilizatorii site-ului. Puterea comunitatii ajuta la raspandirea rapida de informatii si opinii.

O metoda buna de invatare de Marketing Online este sa faci parte din grupuri de Facebook. Pentru ca sunt membru in multe grupuri, am spus ca merita promovate cele care sunt cele mai active pe tema marketingului si promovarii online.

Acesta este topul meu de grupuri pe care le recomand:

1. Online Marketing Romania

Recomand acest grup deoarece acolo gasesti multi specialisti cu experiența, early adopters, care contribuie cu informatii de actualitate.

2. Comert Electronic

Acesta este cel mai popular si cel mai activ grup din Romania de Facebook pentru proprietarii de afaceri si specialistii care lucreaza in comert online. Grupul este administrat de echipele GPEC si Ecompedia, iar discutiile sunt moderate. Din acest motiv, vei gasi acolo doar discutii relevante si utile.

3. Marketing & PR Cluj

Asa cum ii zice numele, acest grup este dedicat specialistilor de marketing, PR si antreprenorilor din Cluj, sau celor care au afaceri in legatură cu acest judet. Aici vei gasi informatii utile precum joburi, evenimente si noutati din domeniu. 

4. Comunicare si promovare online 

Unul dintre cele mai vechi grupuri in domeniu, cu o comunitate mare, dar nu atat de activa precum in celelalte grupuri. Si aici poti afla noutati de promovare online. In urma feedback-ului am descoperit că este un grup secret, iar daca nu esti deja in grup, s-ar putea sa nu functioneze link-ul. Daca vrei sa te alaturi grupului si nu-ti merge link-ul, poti lasa un comentariu si te adaug eu.


Pentru ca am observat ca in ultima perioada Facebook pune accent pe dezvoltarea grupurilor si prioritizarea discutiilor din acestea in newsfeed, iti recomand sa incepi sa fii mai activ in grupuri. De asemenea, daca ai o pagina de Facebook, mai nou o poti atribui unui grup si poti sa contribui cu aceasta la discutiile din comunitate.

Mult spor!
Calin

6 Comments

Leave a Reply